Δ/νση Ιατρείου: Ι. Τσιμισκή 38, (3ος ορ.) Τηλ.: 2310 220 646, Κινητό: 6974319942
Πώς να ανακουφιστείς από τα συμπτώματα των αιμορροΐδων

Πώς να ανακουφιστείς από τα συμπτώματα των αιμορροΐδων

Οι αιμορροΐδες μπορεί να είναι μία καλοήθης πάθηση, ωστόσο πολλές φορές τα συμπτώματά τους είναι ανυπόφορα. Προκαλούν έντονους πόνους, κνησμό, ενδεχόμενη αιμορραγία και  μορφώματα. Μάθε πώς να ανακουφιστείς από τα συμπτώματα των αιμορροΐδων και να απαλλαγείς από τους πόνους και τη δυσφορία!

Απλοί τρόποι ανακούφισης των συμπτωμάτων της αιμορροϊδοπάθειας είναι οι ακόλουθοι:

1. Εδρόλουτρα (πλύσιμο της περιπρωκτικής περιοχής με χλιαρό νερό για 5 έως 10 λεπτά). Το παραπάνω μέτρο τις περισσότερες φορές ανακουφίζει σημαντικά τα συμπτώματα της αιμορροϊδοπάθειας.

2. Τοποθέτηση στην περιπρωκτική περιοχή πάγου, ο οποίος μπορεί να μειώσει το πρήξιμο και τον πόνο.

3. Gel ξυλοκαΐνης, η επάλειψη του οποίου αρκετές φορές την ημέρα μπορεί να ανακουφίσει την αιμορροϊδοπάθεια.

4. Άφθονα υγρά και κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε φυτικές ίνες έτσι ώστε τα κόπρανα να είναι μαλακά και να μην ερεθίζουν τις αιμορροΐδες.

5. Η αποφυγή χαρτιού τουαλέτας και η αντικατάσταση του με πλύσιμο της περιοχής ή υγρά μωρομάντηλα βοηθάει στην αποφυγή του ερεθισμού.

6. Χρήση απλών αναλγητικών (παρακεταμόλη) μπορεί να βοηθήσει στην ελάττωση του πόνου ιδιαίτερα αν ληφθεί νωρίς με την έναρξη των συμπτωμάτων.

Παρόλα αυτά τα συμπτώματα της αιμορροϊδοπάθειας δεν υποχωρούν και η πάθηση πρέπει να αντιμετωπιστεί πιο δραστικά.

Ευτυχώς υπάρχουν καινοτόμες χειρουργικές προσεγγίσεις που λύνουν το πρόβλημα άμεσα μόνιμα με νοσηλεία λίγων ωρών και άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες.

Close Menu