Δ/νση Ιατρείου: Ι. Τσιμισκή 38, (3ος ορ.) Τηλ.: 2310 220 646, Κινητό: 6974319942
Ορθοπρωκτικές παθήσεις: 15 λεπτά αρκούν για οριστική λύση

Ορθοπρωκτικές παθήσεις: 15 λεπτά αρκούν για οριστική λύση

Μόνο 15′ αρκούν για να βάλουμε τέλος στους πόνους που μας προκαλούν οι αιμορροΐδες, η ραγάδα, η κύστη κόκκυγος και οι λοιπές ορθοπρωκτικές παθήσεις.

Η ομάδα του Proctology Center, με επικεφαλής τον χειρουργό ιατρό Αναστάσιο Παπαδόπουλο εφαρμόζει τις πλέον σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές για αναίμακτη, ανώδυνη και χωρίς νοσηλεία αντιμετώπιση των ορθοπρωκτικών παθήσεων.
Ειδικότερα, με τη χρήση υπερήχων και laser η επέμβαση διαρκεί λιγότερο των 15 λεπτών, ο ασθενής εξέρχεται από την κλινική σε λίγες ώρες και είναι πλήρως λειτουργικός από το ίδιο απόγευμα.
Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, με την παρούσα τεχνική εξασφαλίζεται μόνιμη λύση του προβλήματος, χωρίς υποτροπές, ενώ η επέμβαση διενεργείται σε υπερσύγχρονες χειρουργικές αίθουσες με απόλυτη ασφάλεια και με αναισθησιολογική επίβλεψη.

Αιμορροΐδες

Η τεχνική της αιμορροϊδεκτομής -που κατά βάση εκτελεί η χειρουργική ομάδα του Proctology Center– περιλαμβάνει την απολίνωση του αιμορροϊδικού όζου στη βάση του, χωρίς να κοπεί. Εν συνεχεία γίνεται ανάρτηση (lifting) του βλεννογόνου των αιμορροΐδων στον πρωκτικό σωλήνα και εξαΰλωση του βλεννογόνου που περισσεύει με χρήση υπερήχων (focus, ultrasiscion) ή laser. Τέλος, η επέμβαση ολοκληρώνεται τις περισσότερες φορές με την έσω πλάγια σφικτηροτομή με τη χρήση υπερήχων ή laser.
Η τεχνική αυτή είναι απολύτως ασφαλής γιατί δεν κόβουμε τις αιμορροΐδες αλλά τις εξαφανίζουμε (καθήλωση και εξαΰλωση) και έτσι είναι αναίμακτη και ανώδυνη. Η μέθοδος αυτή λύνει μόνιμα το πρόβλημα τις χρόνιας δυσκοιλιότητας όταν υπάρχει και το οποίο είναι η πιο συνηθισμένη αιτία αιμορροϊδοπάθειας.

Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο, γιατί οι αιμορροΐδες δεν αφαιρούνται απλώς, αλλά εξαφανίζεται το αίτιο που τις προκαλεί. Η επέμβαση διαρκεί 10-15 λεπτά και ο ασθενής μέσα σε 2-3 ώρες εξέρχεται από την κλινική και επιστρέφει άμεσα στην καθημερινότητά του.
Τα παραπάνω πραγματοποιούνται με τοπική αναισθησία και λίγη καταστολή (μέθη).

Ραγάδα δακτυλίου

«Η έσω πλάγια σφιγκτηροτομή με χρήση laser ή υπερήχων (focus ultrasiscion) είναι η χρυσή χειρουργική θεραπεία για τη Ραγάδα Δακτυλίου και είναι αυτή που προτείνουμε στην πλειοψηφία των ασθενών», σημειώνει ο ιατρός.
Η επέμβαση διαρκεί ελάχιστη ώρα (10-15 λεπτά), εκτελείται υπό τοπική αναισθησία με ή χωρίς μικρή ενδοφλέβια καταστολή (μέθη), ο ασθενής εξέρχεται άμεσα μετά την επέμβαση, είναι πλήρως λειτουργικός στις δραστηριότητές του άμεσα. Η ανακούφιση των βασανιστικών του συμπτωμάτων είναι άμεση και εντυπωσιακή, ενώ τα αποτελέσματα της επέμβασης είναι θεαματικά και μόνιμα.

Κύστη κόκκυγος

Η επέμβαση που επιλέγει η ομάδα του Proctology Center γι’ αυτή την πάθηση είναι η συριγγοτομή. Με χρήση ειδικών εργαλείων (μήλες) ανοίγεται και καθαρίζεται το συρίγγιο με τη χρήση laser ή υπερήχων.
«Η τεχνική αυτή μας δίνει τα εξαιρετικά πλεονεκτήματα της ελάχιστης τομής και του ελάχιστου χειρουργικού τραύματος. Ως συνέπεια των παραπάνω, η μετεγχειρητική κατάσταση είναι ανώδυνη, η επούλωση του τραύματος είναι πολύ γρήγορη, ενώ η μετεγχειρητική ουλή είναι ελάχιστη και το αισθητικό αποτέλεσμα τέλειο. Απαιτείται για μικρό χρονικό διάστημα τοπική περιποίηση του τραύματος, η οποία δεν απαιτεί κανενός είδους περιορισμό φυσικών δραστηριοτήτων. Τα ποσοστά υποτροπής είναι σχεδόν μηδενικά», εξηγεί ο κ. Παπαδόπουλος.

Συρίγγιο

Η χειρουργική θεραπεία είναι συνήθως απαραίτητη. Τα περισσότερα ορθοπρωκτικά (ή αλλιώς περιεδρικά) συρίγγια θεραπεύονται με συριγγοτομή, όπως και στην περίπτωση της κύστης κόκκυγος.
Με χρήση ειδικών εργαλείων (μήλες) εντοπίζουμε το συρίγγιο και την πορεία του, στην συνέχεια με χρήση laser ή υπερήχων διανοίγουμε το συρίγγιο στην περίπτωση που δεν αφορά τον έξω σφιγκτήρα. Η διάνοιξη του συριγγίου (συριγγοτομή) αποτελεί την καλύτερη μέθοδο για άμεση, οριστική, ανώδυνη και αναίμακτη θεραπεία. Η επούλωση είναι πλήρης και ταχύτατη και τα ποσοστά υποτροπής σχεδόν μηδενικά.

Αν το συρίγγιο είναι πολύπλοκο και αφορά και στους δύο σφιγκτήρες (έσω και έξω) τότε για λόγους ασφαλείας του ασθενούς προβαίνουμε σε άλλες τεχνικές όπως τη μέθοδο SETON, βλεννογονικό FLAP κλπ, εξίσου αποτελεσματικές και άμεσες.

Close Menu