Δ/νση Ιατρείου: Ι. Τσιμισκή 38, (3ος ορ.) Τηλ.: 2310 220 646, Κινητό: 6974319942

Ορθοπρωκτικό Συρίγγιο

Αντιμετωπίστε Ανώδυνα, Αναίμακτα και Οριστικά το Ορθοπρωκτικό Συρρίγγιο, με τη νέα επαναστατική μέθοδο αντιμετώπισης και θεραπείας που εφαρμόζει ο χειρουργός – πρωκτολόγος , Δρ Αναστάσιος Παπαδόπουλος και η χειρουργική του ομάδα, στο εξειδικευμένο ιατρείο ορθοπρωκτικών παθήσεων Proctology Center στην Θεσσαλονίκη. 

Η επέμβαση διαρκεί 10-15 λεπτά, η επούλωση είναι πλήρης και ταχύτατη και τα ποσοστά υποτροπής σχεδόν μηδενικά.

 


Καλέστε μας τώρα στο 2310 220 646 για να κλείσουμε ραντεβού, ώστε να συζητήσουμε το πρόβλημά σας και να σας προτείνουμε την ενδεδειγμένη θεραπεία και λύση!


Τι είναι το Ορθοπρωκτικό Συρρίγιο

Το Ορθοπρωκτικό Συρίγγιο (ή αλλιώς περιεδρικό) είναι ουσιαστικά μία επικοινωνία δίκην τούνελ μεταξύ του εσωτερικού του εντέρου (ορθού) και του περιπρωκτικού δέρματος.

Συνήθως δημιουργείται λόγω κάποιου περιεδρικού αποστήματος που οφείλεται στην απόφραξη και φλεγμονή των αδένων του πρωκτικού σωλήνα και του ορθού.

Αποτέλεσμα του συριγγίου είναι η εκροή πύου, αίματος και κοπρανώδους περιεχομένου από το εξωτερικό στόμιό του που εκβάλλει στο δέρμα πέριξ του πρωκτού.


Τι προκαλεί το Ορθοπρωκτικό Συρίγγιο;

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων οφείλεται σε περιεδρικό απόστημα.

Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που δημιουργείται λόγω της νόσου του Cohn, λόγω σεξουαλικά μεταδιδομένων ασθενειών, φυματίωση, καρκίνος, εκκολπωματίτιδα κ.λπ.


Συμπτώματα Ορθοπρωκτικού Συριγγίου

Το Ορθοπρωκτικό Συρίγγιο έχει τα παρακάτω συμπτώματα:

  • Υποτροπιάζοντα επαναλαμβανόμενα περιεδρικά αποστήματα.
  • Πόνος και οίδημα περιπρωκτικά.
  • Αιμορραγία.
  • Εκροή περιπρωκτικά κοπρανώδους και περιπυώδυος υγρού.
  • Πυρετός, ρίγος, αδυναμία.
  • Ερεθισμός του περιπρωκτικού δέρματος.

Διάγνωση

Η κλινική εξέταση, το ιστορικό του ασθενούς, η επισκόπηση, η ψηλάφηση, συνήθως δίνουν τη διάγνωση της νόσου.

Παρ’ όλα αυτά, σε κάποιες περιπτώσεις, χρειάζεται πρωκτοσκόπηση – ορθοσιγμοειδοσκόπηση για να αποκλειστούν και άλλες παθήσεις.

Σε κάποιες περιπτώσεις συστήνεται και MRI (μαγνητική τομογραφία) της περιπρωκτικής περιοχής για να έχουμε την ακριβή πορεία του συριγγίου στις πιο πολύπλοκες περιπτώσεις.


Ορθοπρωκτικό Συρίγγιο και θεραπεία

Η χειρουργική θεραπεία είναι συνήθως απαραίτητη.

Τα περισσότερα ορθοπρωκτικά (ή αλλιώς περιεδρικά) συρίγγια θεραπεύονται με συριγγοτομή. Με χρήση ειδικών εργαλείων (μήλες) εντοπίζουμε το συρίγγιο και την πορεία του, στην συνέχεια με χρήση laser ή υπερήχων διανοίγουμε το συρίγγιο στην περίπτωση που δεν αφορά τον έξω σφιγκτήρα. Η διάνοιξη του συριγγίου (συριγγοτομή) αποτελεί την καλύτερη μέθοδο για άμεση, οριστική, ανώδυνη και αναίμακτη θεραπεία. Η επούλωση είναι πλήρης και ταχύτατη και τα ποσοστά υποτροπής σχεδόν μηδενικά.

Αν το συρίγγιο είναι πολύπλοκο και αφορά και στους δύο σφιγκτήρες (έσω και έξω) τότε για λόγους ασφαλείας του ασθενούς προβαίνουμε σε άλλες τεχνικές όπως τη μέθοδο SETON, βλεννογονικό FLAP κτλ, εξίσου αποτελεσματικές και άμεσες. Ο εξειδικευμένος χειρουργός θα αποφασίσει με βάση τα ανωτέρω ποια μέθοδος είναι η καλύτερη για τον κάθε ασθενή.

Η διάρκεια της επέμβασης στην πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι 10-15 λεπτά, ενώ η νάρκωση είναι τοπική ή με καταστολή (ΜΕΘΗ). Συνήθως η χειρουργική θεραπεία δε χρειάζεται νοσηλεία στην πλειονότητα των περιπτώσεων και ο ασθενής εξέρχεται από την κλινική σε 2-3 ώρες.

Η επέμβαση διενεργείται με την πιο σύγχρονη μορφή ενέργειας (χειρουργικά εργαλεία), Laser, μαχαίρι υπερήχων (Ultracision, Ligasure), σε υπερσύγχρονες χειρουργικές αίθουσες, με την ελάχιστη οικονομική επιβάρυνση και για τους ασφαλισμένους και για τους ανασφάλιστους ασθενείς.

 

 

 

Close Menu