Δ/νση Ιατρείου: Ι. Τσιμισκή 38, (3ος ορ.) Τηλ.: 2310 220 646, Κινητό: 6974319942

Κύστη Κόκκυγος

Η Κύστη Κόκκυγος ή τριχοφωλεακό συρίγγιο είναι μια μικρή κύστη η οποία βρίσκεται επί του κόκκυγος (ουρίτσα) πάνω από τους γλουτούς.

Αν η κύστη αυτή επιμολυνθεί, μπορεί να προκαλέσει ερυθρότητα, πόνο και να δημιουργήσει απόστημα με πύον. Συνήθως αφορά τους άνδρες και ιδίως τους νεαρούς.

Βάλτε τέλος στους πόνους και στην ταλαιπωρία που προκαλεί η Κύστη Κόκκυγος με τη νέα επαναστατική μέθοδο αντιμετώπισης και θεραπείας που εφαρμόζει ο χειρουργός – πρωκτολόγος, Δρ Αναστάσιος Παπαδόπουλος και η χειρουργική του ομάδα, στο εξειδικευμένο ιατρείο ορθοπρωκτικών παθήσεων Proctology Center στην Θεσσαλονίκη.

Αναίμακτα, Ανώδυνα, Άμεσα, Οικονομικά και Χωρίς Νοσηλεία!


Καλέστε μας τώρα στο 2310 220 646 για να κλείσουμε ραντεβού, ώστε να συζητήσουμε το πρόβλημά σας και να σας προτείνουμε την ενδεδειγμένη θεραπεία και λύση!


Κύστη Κόκκυγος, αίτια:

 • Υπάρχουν πολλές θεωρίες για το πώς δημιουργείται η Κύστη Κόκκυγος.
 • Αλλαγή των ορμονών (κυρίως γιατί εμφανίζεται με την εφηβεία).
 • Ανάπτυξη έντονης τριχοφυΐας.
 • Καθιστική ζωή (γραφείο, διάβασμα κ.λπ.).
 • Κληρονομικότητα κ.λπ.

Κύστη Κόκκυγος, συμπτώματα:

 • Πόνος
 • Οίδημα και πρήξιμο της περιοχής.
 • Ερυθρότητα.
 • Εκροή πύου, αίματος και τριχών από την κύστη.
 • Δημιουργία συριγγίων (τρυπούλες πάνω στο δέρμα της περιοχής).
 • Επέκταση των συριγγίων στην περιπρωκτική περιοχή.

Κύστη Κόκκυγος και θεραπεία

Η χειρουργική προσέγγιση είναι η μόνιμη και αποτελεσματική θεραπεία της νόσου.

Υπάρχουν πολλές τεχνικές και δυστυχώς πολλές τραυματικές εμπειρίες αυτών που χειρουργήθηκαν για Κύστη Κόκκυγος γιατί πολλοί χειρουργοί προτιμούν τις εκτεταμένες αφαιρέσεις της κύστης, οι οποίες προκαλούν μεγάλο έλλειμμα, μακροχρόνια αποθεραπεία, πόνο και ταλαιπωρία.

Η επέμβαση επιλογής μας είναι η συριγγοτομή. Με χρήση ειδικών εργαλείων (μήλες) ανοίγεται και καθαρίζεται το συρίγγιο με τη χρήση laser ή υπερήχων. Η τεχνική αυτή μας δίνει τα εξαιρετικά πλεονεκτήματα της ελάχιστης τομής και του ελάχιστου χειρουργικού τραύματος. Ως συνέπεια των παραπάνω, η μετεγχειρητική κατάσταση είναι ανώδυνη, η επούλωση του τραύματος είναι πολύ γρήγορη, ενώ η μετεγχειρητική ουλή είναι ελάχιστη και το αισθητικό αποτέλεσμα τέλειο. Απαιτείται για μικρό χρονικό διάστημα τοπική περιποίηση του τραύματος, η οποία δεν απαιτεί κανενός είδους περιορισμό φυσικών δραστηριοτήτων. Τα ποσοστά υποτροπής είναι σχεδόν μηδενικά.

Η συγκεκριμένη χειρουργική τεχνική διαρκεί 10-15 λεπτά, πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία ή με πολύ μικρή καταστολή (μέθη) και ο ασθενής επιστρέφει σπίτι και στην καθημερινότητα του σε 2-3 ώρες. Είναι πλήρως ενεργός από την πρώτη μέρα, καθώς ο πόνος και η εν γένει ταλαιπωρία του είναι ελάχιστη.

Η επέμβαση διενεργείται με την πιο σύγχρονη μορφή ενέργειας (χειρουργικά εργαλεία), Laser, μαχαίρι υπερήχων (Ultracision, Ligasure), σε υπερσύγχρονες χειρουργικές αίθουσες, με την ελάχιστη οικονομική επιβάρυνση και για τους ασφαλισμένους και για τους ανασφάλιστους ασθενείς.

 

 

Close Menu