Δ/νση Ιατρείου: Ι. Τσιμισκή 38, (3ος ορ.) Τηλ.: 2310 220 646, Κινητό: 6974319942
Ποια είναι τα συμπτώματα της αιμορροϊδοπάθειας

Ποια είναι τα συμπτώματα της αιμορροϊδοπάθειας

Οι αιμορροΐδες είναι από τις πιο συχνές παθήσεις στις δυτικές κοινωνίες. Μάθετε ποια είναι τα συμπτώματα της αιμορροϊδοπάθειας:

1. Αιμορραγία από το ορθό είναι από τα πιο συχνά σημάδια της αιμορροϊδοπάθειας. Συνήθως το αίμα είναι ζωηρού ερυθρού χρώματος.

Κάποιες φορές η αιμορραγία μπορεί να είναι σημαντική και σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες (λήψη αντιπηκτικών) επικίνδυνη για τη ζωή.

2. Πόνος στην πρωκτική περιοχή κατά την κένωση και αμέσως μετά. Κάποιες φορές ο πόνος μπορεί να είναι ιδιαίτερα έντονος (συνδυασμός αιμορροΐδων με ραγάδα δακτυλίου).

3. Εκροή βλέννας από τον πρωκτικό δακτύλιο.

4. Κνησμός της περιοχής.

5. Ψηλαφητά μορφώματα (αιμορροϊδικοί όζοι) αναλόγως του βαθμού της αιμορροϊδοπάθειας.

Οι αιμορροΐδες κατατάσσονται σε τέσσερις βαθμούς:

Ι βαθμού, όταν δεν προπίπτουν έξω από το πρωκτικό δακτύλιο.

ΙΙ βαθμού, όταν προπίπτουν έξω από το πρωκτικό δακτύλιο και ανατάσσονται αυτόματα.

ΙΙΙ βαθμού όταν προπίπτουν, δεν ανατάσσονται αυτόματα και ανατάσσονται δακτυλικά.

ΙV βαθμού όταν είναι μονίμως προπίπτουσες και δεν ανατάσσονται, ούτε αυτόματα, ούτε δακτυλικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν τρόποι ανακούφισης από τα επώδυνα συμπτώματα της ασθένειας .

Αν και η οι αιμορροΐδες είναι μία καλοήθης πάθηση, έχει κάποια κοινά συμπτώματα με σοβαρότερες παθήσεις, όπως νεοπλασίες (καρκίνος) και φλεγμονώδης νόσος του εντέρου.

Οποιαδήποτε από τα παραπάνω συμπτώματα πρέπει να εκτιμάται από ιατρό.

Νέα επαναστατική επεμβατική μέθοδος

Αν οι αιμορροΐδες είναι σημαντικού βαθμού (3ου, 4ου)τότε δυστυχώς τα συντηρητικά μέσα δεν επαρκούν αποτελεσματικά και πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά τη χειρουργική θεραπεία.

Στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, οι τεχνικές που χρησιμοποιεί ο χειρουργός Αναστάσιος Παπαδόπουλος και η χειρουργική του ομάδα απαιτούν ελάχιστο χρόνο χειρουργικής επέμβασης, εκτελούνται με τοπική αναισθησία μόνη της ή σε συνδυασμό με μικρή καταστολή (μέθη), απαιτούν ελάχιστη νοσηλεία κι ο ασθενής εξέρχεται αυθημερόν ελάχιστες ώρες μετά την επέμβαση.

Η μετεγχειρητική φροντίδα είναι απλή, ο ασθενής μπορεί από την επόμενη μέρα να είναι ενεργός στις δραστηριότητές του και όλα αυτά με το μικρότερο δυνατό οικονομικό κόστος.

Η επέμβαση διενεργείται με την πιο σύγχρονη μορφή ενέργειας (χειρουργικά εργαλεία), Laser, μαχαίρι υπερήχων (Ultracision, Ligasure), σε υπερσύγχρονες χειρουργικές αίθουσες, με την ελάχιστη οικονομική επιβάρυνση και για τους ασφαλισμένους και για τους ανασφάλιστους ασθενείς.

 

Close Menu