Δ/νση Ιατρείου: Ι. Τσιμισκή 38, (3ος ορ.) Τηλ.: 2310 220 646, Κινητό: 6974319942
Έξαρση στις πρωκτικές παθήσεις στην καραντίνα

Έξαρση στις πρωκτικές παθήσεις στην καραντίνα

Μπορεί η καραντίνα να έληξε, άφησε όμως το σημάδι της σε μια σειρά παθήσεων, που κατά τη διάρκειά της επιδεινώθηκαν περισσότερο από άλλες. Μεταξύ αυτών ήταν και οι ορθοπρωκτικές παθήσεις, όπως η αιμορροϊδοπάθεια, το πρωκτικό συρίγγιο και η ραγάδα δακτυλίου. Δεν ήταν λίγοι οι ασθενείς που, τόσο κατά την καραντίνα όσο και μετά την άρση της, έκαναν γνωστό στον γιατρό τους πως οι αιμορροΐδες τους χειροτέρεψαν ή εν υπνώσει συμπτώματα άλλων πρωκτικών παθήσεων εμφανίστηκαν ξανά. Η έξαρση στις πρωκτικές παθήσεις στην καραντίνα οφείλονται σε μια σειρά από αίτια.

Οι βασικοί λόγοι ωστόσο για την έξαρσή των πρωκτικών παθήσεων εν μέσω καραντίνας ήταν οι νέες διατροφικές συνήθειες, αλλά και η επιβεβλημένη καθιστική ζωή. Η κακή διατροφή με την κατανάλωση comfort food, που είναι συνήθως πιο λιπαρό και ανθυγιεινό, ως μέσου καταπολέμησης του άγχους, η αύξηση της κρεατοφαγίας, η υπερβολική κατανάλωση αναψυκτικών ή αλκοόλ, το πολύωρο ξάπλωμα στον καναπέ, αλλά και το καθημερινό στρες εξαιτίας της απειλής του κορωνοϊού, συνέβαλαν ώστε να πυροδοτηθούν πρωκτικά προβλήματα. Ειδικά στο μέτωπο των αιμορροΐδων ο αριθμός των νέων περιστατικών ήταν κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητος.

 

Αντιμετωπίστε τις πρωκτικές
παθήσεις στην καραντίνα, τώρα !

Με δεδομένη την παρατεταμένη καραντίνα και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και με το καλοκαίρι –που είναι η χειρότερη εποχή για τις πρωκτικές παθήσεις- να έχει ήδη μπει, συνιστάται η άμεση αντιμετώπισή τους. Στο Proctology Center αντιμετωπίζουμε γρήγορα, ανώδυνα και αποτελεσματικά τις ορθοπρωκτικές παθήσεις. Μάλιστα, στην συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων οι τεχνικές θεραπείας που εφαρμόζουμε απαιτούν ελάχιστο χρόνο χειρουργικής επέμβασης, μόλις 15 λεπτά, εκτελούνται με τοπική αναισθησία, που μπορεί να χρειαστεί και μικρή καταστολή (μέθη) κι ο ασθενής εξέρχεται αυθημερόν, ελάχιστες ώρες μετά την επέμβαση.

Η επέμβαση διενεργείται με την πιο σύγχρονη μορφή ενέργειας (χειρουργικά εργαλεία), Laser, μαχαίρι υπερήχων (Ultracision, Ligasure), σε υπερσύγχρονες χειρουργικές αίθουσες, με την ελάχιστη οικονομική επιβάρυνση και για τους ασφαλισμένους και για τους ανασφάλιστους ασθενείς. Δίνεται έτσι λύση στο πρόβλημα μια για πάντα και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις καθημερινές δραστηριότητες, ξεχνώντας οριστικά τον πόνο.

Δρ Αναστάσιος Παπαδόπουλος Χειρουργός – Πρωκτολόγος, Θεσσαλονίκη Proctology Center

Close Menu