Δ/νση Ιατρείου: Ι. Τσιμισκή 38, (3ος ορ.) Τηλ.: 2310 220 646, Κινητό: 6974319942
3+1 συμπτώματα στον πρωκτό που δεν πρέπει να αγνοήσετε

3+1 συμπτώματα στον πρωκτό που δεν πρέπει να αγνοήσετε

3+1 συμπτώματα στον πρωκτό που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Ταλαιπωρείστε από παρατεταμένους πόνους ή αιμορραγία στον πρωκτό, από πόνους στην κοιλιά ή εντερικές διαταραχές; Ήρθε η ώρα να επισκεφθείτε τον αρμόδιο ιατρό, καθώς τα παραπάνω συμπτώματα στον πρωκτό σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι αθώα.

Βέβαια, όταν τα συμπτώματα είναι ήπια και δεν επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό την καθημερινότητά μας, μπορούν να αντιμετωπιστούν με απλή φαρμακευτική αγωγή. Ωστόσο, κάποια από αυτά εμμένουν και δεν θα πρέπει να αγνοούνται.

Ποια είναι τα πλέον ύποπτα συμπτώματα στον πρωκτό που πρέπει να προσέξετε:

  1. Πόνος: Ο περιπρωκτικός πόνος είναι σύνηθες σύμπτωμα που μπορεί να έχει ποικίλες αιτίες. Ένας ελαφρύς πόνος στην περιοχή του ορθού μπορεί να υποδηλώνει την ύπαρξη κύστης κόκκυγος, αιμορροΐδων ή μπορεί να υποδηλώνει την αρχή δημιουργίας ραγάδας δακτυλίου. Είναι καλό μόλις νιώσετε οποιοδήποτε συστηματικό πόνο να επικοινωνήσετε με τον πρωκτολόγο, ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα και να μην οδηγήσει σε περαιτέρω προβλήματα.
  2. Αίμα: Η αιμορραγία από το ορθό δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητη. Εάν παρατηρήσετε αίμα ή βλέννα κατά την αφόδευση πρέπει να απευθυνθείτε άμεσα στον πρωκτολόγο. Παθήσεις που είναι πιθανό να προκαλέσουν αιμορραγία του πρωκτού είναι οι αιμορροΐδες και το ορθοπρωκτικο συρύγγιο, οι οποίες μπορούν να αντιμετωπιστούν εύκολα. Ωστόσο, η συστηματική αιμορραγία μπορεί να υποδηλώνει την ύπαρξη καρκίνου στον πρωκτό. Για τον λόγο αυτό, ο ιατρός θα σας κατευθύνει άμεσα στις απαραίτητες εξετάσεις για να διαπιστωθεί η αιτία της αιμορραγίας ή της βλεννόρροιας και θα προτείνει την κατάλληλη αντιμετώπιση.
  3. Κοιλιακό άλγος ή φούσκωμα: Ο έντονος πόνος ή η αίσθηση φουσκώματος στην περιοχή της κοιλιάς δεν είναι κάτι φυσιολογικό. Είναι πιθανό να συμβαίνει λόγω δυσκοιλιότητας, η οποία προκαλεί πόνο, φούσκωμα, δυσθυμία, ακόμα και κατάθλιψη. Σε πρώιμη φάση μπορεί να αντιμετωπιστεί με απλή φαρμακευτική αγωγή ή με αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες. Όταν όμως επιμένει, μπορεί να υποδηλώνει την ύπαρξη πολύποδων στο έντερο ή ακόμα και καρκίνο του πρωκτού. Για τον λόγο αυτό, θα πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε τον πρωκτολόγο.
  4. Αλλαγές στις συνήθειες του εντέρου: Όταν οι συνήθειες του εντέρου αλλάζουν, είναι πιθανό να υπάρχει κάποιο πρωκτολογικό πρόβλημα. Ξαφνικές διάρροιες ή έντονη δυσκοιλιότητα που εναλλάσσονται θα πρέπει να κρούσουν των κώδωνα του κινδύνου, καθώς μπορεί να υποδηλώνουν πολύποδες στο έντερο ή στον πρωκτό, ακόμα και καρκίνο.

Σε κάθε περίπτωση, ο πρωκτολόγος είναι ο ιατρός που θα πρέπει να συμβουλευθείτε. Η ομάδα του Proctology Center, με επικεφαλής τον χειρουργό Δρ Αναστάσιο Παπαδόπουλο, μπορούν να διαγνώσουν και να θεραπεύσουν όλες τις παθήσεις του πρωκτού.

📍Τσιμισκή 38, Θεσσαλονίκη

📞2310 220 646, 6974319942

Close Menu