Δ/νση Ιατρείου: Ι. Τσιμισκή 38, (3ος ορ.) Τηλ.: 2310 220 646, Κινητό: 6974319942
Laser: Η επανάσταση στη θεραπεία ορθοπρωκτικών παθήσεων

Laser: Η επανάσταση στη θεραπεία ορθοπρωκτικών παθήσεων

Μια πραγματική επανάσταση σηματοδότησε η χρήση laser στη θεραπεία ορθοπρωκτικών παθήσεων, κάνοντας τις τραυματικές εμπειρίες των ασθενών από παλαιότερες θεραπευτικές μεθόδους να μοιάζουν με μακρινό παρελθόν. Με το laser η ορθοπρωκτική πάθηση αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά σε μόλις 15 λεπτά, αναίμακτα, ανώδυνα, χωρίς τομές και μετεγχειρητικό πόνο, με τον ασθενή να επιστρέφει άμεσα στην καθημερινότητά του, ξεχνώντας μια για πάντα το πρόβλημα που τον οδήγησε στον πρωκτολόγο.

Πριν από το laser δεν ήταν λίγα τα παραδείγματα των ασθενών που έχοντας περάσει από ένα κλασικό χειρουργείο ταλαιπωρούνταν για πολύ καιρό μετά, αντιμετωπίζοντας μετεγχειρητικό πόνο, επώδυνες αλλαγές του χειρουργικού τραύματος, αλλά και το ενδεχόμενο επιπλοκών και υποτροπών. Όλα αυτά μάλιστα απέτρεπαν πολλούς άλλους ασθενείς από το να προχωρήσουν σε ένα χειρουργείο για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημά τους, με συνέπεια να επιλέγουν να υπομείνουν στωϊκά την ορθοπρωκτική τους πάθηση αντί να τη θεραπεύσουν, με ό,τι αυτό συνεπαγόταν για την ποιότητα της ζωής τους. Ειδικά οι αλλαγές του τραύματος σε καθημερινή βάση για διάστημα πολλών εβδομάδων μετά την επέμβαση ήταν ένα από τα μεγαλύτερα «αγκάθια» των κλασικών χειρουργικών μεθόδων, που έβαζε τον ασθενή σε ένα νέο Γολγοθά.

Laser: Γρήγορη, αναίμακτη και ανώδυνη θεραπεία ορθοπρωκτικών παθήσεων

Το laser ήρθε να βάλει ένα τέλος στον φαύλο αυτό κύκλο. Με την τεχνολογία του laser, η θεραπεία είναι πλέον ελάχιστα επεμβατική και φέρνει το χαμόγελο στα χείλη ολοένα και περισσότερων ασθενών.

Το laser βρίσκει εφαρμογή σε όλες τις ορθοπρωκτικές παθήσεις, από την αιμορροϊδοπάθεια, την ραγάδα δακτυλίου και το ορθοπρωκτικό συρίγγιο μέχρι την κύστη κόκκυγος και τα κονδυλώματα, χρησιμοποιώντας κατά τη θεραπεία ήπια θερμική ενέργεια που εστιάζει μέσω ειδικής οπτικής ίνας στους ιστούς της πάσχουσας περιοχής. Σε κάθε περίπτωση η χρήση του είναι διαφορετική και σε συνάρτηση με την εμπειρία του χειρουργού-πρωκτολόγου αποτελεί ένα μικρό θαύμα για ανθρώπους που έμαθαν να ζουν με τον πόνο στην καθημερινότητά τους.

Τα οφέλη δε που συνοδεύουν το laser είναι πολλά. Επιτυγχάνεται σημαντική χειρουργική ακρίβεια, η επέμβαση διαρκεί μόλις 15 λεπτά και γίνεται υπό τοπική αναισθησία ή μέθη, εκλείπουν οι τομές και τα ράμματα, άρα και ο μετεγχειρητικός πόνος, δεν υπάρχουν αιμορραγίες, η ανάρρωση είναι ταχύτερη και η επάνοδος του ασθενή στην καθημερινότητά του άμεση, χωρίς το ενδεχόμενο επιπλοκών ή υποτροπών, αλλά και χωρίς το ενδεχόμενο συνεπειών που ήταν συνήθεις στα κλασικά χειρουργεία, όπως η ακράτεια εξαιτίας τραυματισμού του πρωκτού ή οι στενώσεις του πρωκτού και η πρόπτωση του ορθού. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως στα χέρια ενός έμπειρου και εξειδικευμένου χειρουργού-πρωκτολόγου η αποτελεσματικότητα της χρήσης laser στις ορθοπρωκτικές παθήσεις είναι πολύ μεγάλη, άνω του 98%, απαλλάσσοντας μια και καλή τον ασθενή από το πρόβλημα.

Η χρήση τεχνολογιών laser για την θεραπευτική αντιμετώπιση των ορθοπρωκτικών παθήσεων έχει αλλάξει τα δεδομένα, μετατρέποντας τα άλλοτε πολύπλοκα χειρουργεία σε επεμβάσεις ρουτίνας. Σε συνδυασμό μάλιστα με την τεχνολογία των υπερήχων έχει κάνει τους ασθενείς να επιλέγουν πλέον χωρίς φόβο τη χειρουργική οδό, ανακτώντας τη ζωή τους.

 

 

Close Menu